Rok 2016

zajawka gimnazjumTelefon od pani Beaty, nauczyciela chemii w Gimnazjum nr 8 w Halembie, z zaproszeniem do udziału w Koncercie Kolędowym, cieszy nas każdego roku tak samo. Pani Beata od kilku lat, montuje w okolicach Bożego Narodzenia okolicznościowy chór składający się z uczniów i kilku nauczycieli gimnazjum, aby po Nowym Roku zaprosić rodziców, dziadków i babcie na wspólne kolędowanie. Jest to również wspaniała okazja do integracji pokoleń. To, że jest oczekiwana widać na widowni, na której nie ma ani jednego wolnego miejsca, a wiele osób ogląda koncert na stojąco. Młodzieżowy chór wykonywał kolejne kolędy zapraszając publiczność do wspólnego śpiewania. Aby dać wytchnienie chórzystom podczas blisko dwugodzinnego koncertu, mniej więcej w połowie pałeczkę, czyli mikrofony, przejęli nasi wychowankowie. Odśpiewaliśmy pięć kolęd, z których jedna miała w tym miejscu swoją absolutną premierą.

Zawsze staramy się przygotowywać coś nowego na koncert w gimnazjum, co powoduje, że zawsze występujemy tam z większą niż tremą niż gdzie indziej. Gratulujemy kolejnej sympatycznej imprezy przygotowanej przez zaprzyjaźnione gimnazjum i życzymy kontynuowania tej pięknej tradycji.