Rok 2015

zajawka charytatywnyJuż po raz drugi mogliśmy liczyć na zaprzyjaźnione firmy podczas Turnieju Bowlingowego na rzecz sportowców Olimpiad Specjalnych. W sobotnie przedpołudnie, 5 grudnia 2015 r. w kręgielni "Pink Bowling & Club" w Rudzie Śląskiej jedenaście trzyosobowych drużyn rywalizowało o miano tej najlepszej, która na końcu wzniesie w górę zwycięski puchar, w tym roku ufundowany przez ubiegłorocznych triumfatorów, mianowicie firmę „Dabex” z Rudy Śląskiej. Tym integracyjnym zmaganiom sportowym, z których jak to na zawodach, należało ponownie wyłonić zwycięzców, zarówno indywidualnie, jak i drużynowo, przyświecał zdecydowanie ważniejszy cel. Przede wszystkim stworzenie kolejnej sposobności do ukazania społeczności lokalnej wspaniałych sportowców z niepełnosprawnością intelektualną i dania im możliwości podzielenia się swoimi talentami sportowymi. Ponadto cel charytatywny, dzięki wsparciu finansowemu każdej z występujących drużyn, będziemy mogli doposażyć w sprzęt narciarski zawodników wyjeżdżających 10 grudnia na obóz sportowy do Istebnej.

Z tego miejsca pragniemy jeszcze raz podziękować wszystkim fundatorom – drużynom, które przyjęły zaproszenie na nasz turniej: „FUNDACJA EDF Polska”, „NUKLID” Rybnik, „DABEX” Ruda Śląska, „ATLASIKI” Żory, „GAZ-TECHNIKA” Katowice, „TECHNOMEX PRODUKCJA” Gliwice,  „HOTELE DIAMENT” Katowice, „CZERNACHOWSKI TEAM” Tarnowskie Góry, „CARBO ASECURA S.A.” Tychy, „SIGMA” Katowice, „TECHNOMEX SERWIS” Gliwice. Wszystko, co dobre w Olimpiadach Specjalnych, dzieje się za sprawą wspaniałych ludzi, a jak dzieje się w Rudzie Śląskiej, to z wielkim wsparciem i zaangażowaniem pracowników Ośrodka dla Niepełnosprawnych „Najświętsze Serce Jezusa”. W takiej pozytywnej „Olimpiadowo – Ośrodkowej” atmosferze rodzi się wiele ciekawych inicjatyw, którymi próbujemy zarażać innych. Mamy nadzieję, że za rok będziemy mogli ponownie się spotkać na rudzkiej kręgielni, w jeszcze  szerszym gronie. Tego wszystkim życzymy, szczerze gratulując tegorocznym zwycięzcom – „Czernachowski Team” z Tarnowskich Gór. Dziękujemy i zapraszamy!