web 05Łącząc się w radości kolędowania i przeżywania Bożego Narodzenia z mieszkańcami całego świata, tuż po świętach, nasi mieszkańcy wybrali się do Domu Kultury w Bielszowicach na koncert kolęd. Może trochę dziwić to internacjonalne ujęcie kolędowania odbywającego się przecież w sąsiedniej zaledwie dzielnicy… Znany już naszym mieszkańcom wykonawca – Mateo oraz towarzyszący mu zespół Głyk P.I.K. Trio zatytułowali swój koncert: „Kolędy Narodów”. Tytuł ten jak i treść koncertu zapewne całkowicie wyjaśnia i uzasadnia przywołane wcześniej kolędowanie w łączności z innymi narodami w radości z narodzin Zbawiciela. Oprócz tradycyjnych, polskich kolęd zaprezentowanych przez muzyków w zupełnie nowych, ciekawych aranżacjach, pojawiły się utwory o treściach związanych z Bożym Narodzeniem z różnych stron świata.

W trakcie i po koncercie można było wesprzeć leczenie i rehabilitację małej Andżeliki. Jest to, jak już mieliśmy okazję kilkakrotnie się przekonać, stały punkt programu koncertów organizowanych przez państwa Agatę i Tomasza Bednarzów oraz prowadzonych przez nich firmę. Można też było nabyć płyty zespołu z materiałem wykonywanym podczas koncertu. I tu pojawiła się pewna zabawna sytuacja. Nasz Grzesiu zapytany przez artystę jaką ma wpisać dedykację na płycie, na pytanie „Dla kogo?” odpowiedział w swoim stylu: „Dla mnie!”, czym zdecydowanie zaskoczył podpisującego płyty Mateo. Dziękujemy oczywiście raz jeszcze serdecznie firmie ATB Info Elektro za zaproszenie. Szczęść Boże.