foto 13Tegoroczny letni obóz sportowy w Czaplinku odbył się w dniach 13 - 26.07.2014. Wyjazdy z treningami wśród naszych, sportowo zaangażowanych, mieszkańców cieszą się zawsze ogromnym powodzeniem. Z naszego ośrodka wzięło w nim udział 25 zawodników. Program był, jak zwykle, bardzo ciekawy i można powiedzieć, że napięty. Z całą pewnością uczestniczący w wyjeździe sportowcy nie mogli narzekać na nudę. Wyjście do Aquaparku, czy Sławogrodu, czyli zrekonstruowanego prasłowiańskiego grodu z wieloma atrakcjami dla odwiedzających są miło wspominane przez wszystkich. Można tam było przyjrzeć się jak żyli kiedyś ludzie, postrzelać z łuku, przyglądać się rycerskim walkom, a nawet samemu wziąć udział w zażartej walce na specjalne, nie robiące krzywdy miecze.

III Regaty Kajakarskie o Puchar Bosmana Kusego Dworu szczególnie wśród kajakarzy budziły emocje. Adam Pietrzak zdobył w nich 2 i 3 miejsce. Jak wspomina: „Było ciężko, ale się udało”. Wielu z uczestników podobały się kajakowe wycieczki do Zamku Drahim i do Czaplinka. Sebastian Hauda zapamiętał treningi kolarskie, podczas których, jak wspomina, zawodnicy mogli zwiedzić nowe, ciekawe miejsca. Wszyscy zgodnie mówią, że zajęcia sportowe były „fajne."
Henio Kowalczyk, choć słabo mówi, ciągle pokazuje tańce na dyskotekach i ogniskach, które mocno utkwiły mu w pamięci. I można by tak jeszcze długo wyliczać, bo atrakcji na wyjeździe rzeczywiście było sporo. Najważniejsze, że wróciliśmy zdrowi, zadowoleni i pełni sił do podjęcia nowych zmagań sportowych. Mamy także wielu nowych przyjaciół, z którymi chętnie się spotkamy na kolejnych sportowych zawodach.