foto 09Tydzień Godności Osób Niepełnosprawnych ruszył pełną parą. Dla pracowników i przyjaciół Rudzkiego Zakładu Aktywności Zawodowej możliwość spotkania się przy grillu i dobrej muzyce stała się już tradycją związaną z cyklem majowych imprez. Oprócz występów estradowych i atrakcji kulinarnych największą atrakcja tych spotkań jest dla wielu pracowników ZAZu możliwość podzielenia się z koleżankami i kolegami, którzy zastanawiają się nad podjęciem pracy w warunkach chronionych, bądź oczekujących na miejsce, swoimi doświadczeniami zawodowymi, a często i zawodowym sukcesem. Kilkoro mieszkańców naszego DPS od lat jest zatrudnionych w bielszowickiej pralni. Są pracownikami cenionymi i sami doceniają dobrodziejstwo jakim jest możliwość spełniania się w pracy zawodowej. Obowiązkowość i rzetelność to cechy jakie pomagają im być dobrymi pracownikami. Dla niemal wszystkich z nich zatrudnienie jest jedną z najwyższych wartości. Dla niektórych z naszych mieszkańców pracujących zawodowo, praktycznie wszystko podporządkowane jest pracy. My jesteśmy z nich bardzo dumni i cieszymy się, że ich pracodawca również docenia to zaangażowanie.