fotka 05Ośrodek dla Niepełnosprawnych „Najświętsze Serce Jezusa” znajduje się na terenie parafii Matki Boskiej Różańcowej w Halembie. Mimo, że nasze życie religijne zasadniczo skupione jest wokół działań prowadzonych w ośrodkowej kaplicy, czujemy się silnie związani z parafią i cieszymy się, że parafia czuje też związek z nami. Jednym z przejawów tego związku są coroczne odwiedziny w naszym Ośrodku parafialnego chóru „Ave”. Podczas Mszy Świętej o godzinie 10.00 chór ubogacił liturgię pięknymi, tradycyjnymi kolędami, zaś po jej zakończeniu ustawił się w prezbiterium i dał przepiękny koncert kolęd i pastorałek. To ustawienie się w prezbiterium było szczególnie trudne, bo chór, jak zauważyliśmy, znacznie się powiększył. Zarówno zwiększenie liczebności chóru, ale przede wszystkim wytężona praca oraz fachowość prowadzącego sprawiły, że wiele uczestniczących w koncercie osób zwróciło uwagę na jeszcze lepsze niż w ubiegłym roku jego brzmienie. Po koncercie miło było zasiąść z naszymi gośćmi przy stole.

Wyśpiewano życzenia naszemu kapelanowi, który dzień wcześniej obchodził swoje urodziny. Dziękując naszym gościom za obdarowanie nas czasem i tak pięknymi wrażeniami artystycznymi ofiarowaliśmy im, wraz z życzeniami, nasze kalendarze na 2014 rok i kartki z reprodukcjami prac naszych wychowanków i pracowników.