fotka 10Z Gimnazjum nr 8 im. Stanisława Ligonia w Rudzie Śląskiej mamy stały i bardzo dobry kontakt. Uczniowie i uczennice tej szkoły wielokrotnie występowali podczas różnego rodzaju uroczystości organizowanych przez nasz Ośrodek, a i nasi podopieczni nie pierwszy raz gościli w zaprzyjaźnionej szkole. Tym razem okazja była szczególna. Wieczorem o 18.30 miało miejsce uroczyste przecięcie wstęgi i otwarcie długo oczekiwanego zaplecza sali gimnastycznej i zakończenie inwestycji termomodernizacji budynku szkoły.  Przecięcia wstęgi dokonała Prezydent Miasta Ruda Śląska wspólnie z panią dyrektor, a nowy segment poświęcił nasz proboszcz. Uroczystość połączona była z koncertem kolęd w wykonaniu gimnazjalistów i nauczycieli, w którym nasz ośrodkowy zespół „Od Serca” wystąpił w roli gości. Wykonaliśmy trzy kolędy, w tym jedną, którą Kasia Godlewska zaśpiewała wspólnie z prowadzącą koncert, a jednocześnie inicjatorką przedsięwzięcia, panią Beatą Wilk i panią Bożeną Kucharską.

Na koniec wspólnie z całym młodzieżowym chórem ustawiliśmy się na scenie, aby wspólnie wykonać finałową kolędę. Nasz Grześ był przeszczęśliwy. Inni chyba też. Członkowie zespołu siedząc przy stolikach śpiewali wspólnie z młodzieżą, gdyż koncert został przygotowany w większości w oparciu o nasze aranżacje. Gratulujemy wykonania.